Estetik Diş Hekimliği
Gelişen teknolojiyle birlikte diş hekimliği uygulamaları günden güne yenilenmektedir. günümüzde hastalar diş hekimlerine sadece sağlık için değil estetik için de başvurabilmektedirler.
Gelişen teknolojiyle birlikte diş hekimliği uygulamaları günden güne yenilenmektedir. günümüzde hastalar diş hekimlerine sadece sağlık için değil estetik için de başvurabilmektedirler.
Gelişen teknolojiyle birlikte diş hekimliği uygulamaları günden güne yenilenmektedir. Günümüzde hastalar diş hekimlerine sadece sağlık için değil estetik için de başvurabilmektedirler. Estetiğin günümüzde oldukça yaygın olduğu bu dönemde gülüşümüzü ön plana çıkaran dişlerimizin estetiği de oldukça dikkat çekmektedir. Estetik diş hekimliği işte tam burada devreye girmektedir. Estetik diş hekimliği son zamanlarda kişilerin sıklıkla başvurduğu uygulamalardan biridir. Kişiler dişlerinin daha güzel, daha parlak ve daha sağlıklı olması için estetik diş hekimlerine başvurmaktadırlar. Estetik diş hekimleri bu istekler doğrultusunda önce kişinin ağız yapısına ve dişlerindeki problemleri belirleyip daha sonra kişiye uygun steril ortamda işlem uygulamaktadır. Kişilerin estetik diş hekimlerine başvurmalarındaki temel sebep güzel bir gülüşe sahip olmak istemeleridir. Güzel gülüş herkesin hayatında olması gereken mükemmel bir görüntüdür. Estetik diş hekimleri, diş estetiği konusunda çeşitli işlemler uygulamaktadırlar.
Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları Nelerdir?
Estetik diş hekimleri, hastaların çene ve ağız yapısındaki sorunları belirleyip kişiye özel işlemler uygulamaktadırlar. Kişilerin rahatsız oldukları görünümden kurtulmaları için onlara yardımcı olur, güzel ve sağlıklı bir görünüme kavuşmalarını sağlarlar. Estetik diş hekimlerinin çeşitli uygulamaları vardır. Estetik diş hekimliği uygulamalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Kompozit Dolgular
Ön bölgede bulunan dişlerde meydana gelen kırık ve çürük dokuların onarma işlemi için yapılan ya da kısa ve küçük kalmış dişlerin genişletilmesi amacıyla uygulanan işlemlerdir. Bu işlemlerde uygulanan kompozit dolgular kişinin diş rengine ve yapısına uyacak şekilde belirlenip uygulanır. İşlem sonrasında kişi beyaz ve sağlıklı bir diş görünümüne sahip olur.
Diş Beyazlatma
Diş hekimlerinin en sık kullandığı uygulamalardan biri olan diş beyazlatma işlemi, hekim kontrolünde yapıldığı sürece herhangi bir zararı yoktur. Diş yapısına uygun jellerin kullanımıyla dişler sağlıklı bir şekilde beyazlatılır. Bu işlem gerektiği takdirde belli aralıklarla tekrarlanabilir .
Diastema Tedavisi
Diastema, dişlerde bulunan açıklıktır. Dişlerdeki bu açıklık estetik açıdan rahatsız edici bir durumdur. Dilin açık olan dişlerin arasına girmesiyle dilin de hasar görmesi olağan bir durumdur. Bu tedavi sayesinde kişiler hem daha güzel bir görünüme sahip olacak hem de daha sağlıklı bir diş yapısı kazanacaktır.
Diş Kaplama Tedavileri
Dişlerde bulunan çürüklerin temizlenmesi sonucunda dişlerin eski, güzel görünümüne kavuşması için yapılan işlemdir. Diş yapısına uygun farklı maddeler karıştırılarak kaplama işlemi uygulanır.
Diş Eti Estetiği
Pembe estetik olarak da bilinen diş eti estetiği, dişlerdeki asimetrik bozuklukların giderilmesi için uygulanan bir işlemdir. diş eti çekilmesi, mor renkli diş etleri, iltihap gibi diş rahatsızlıklarının giderilmesi için uygulanır. Bu işlem sonrasında dişlerde ve diş etlerinde kusursuz bir görünüm yaratılır ve diş eti sağlığına kavuşturulur.
Estetik Diş hekimi Nasıl Olunur?
Estetik diş hekimliği günümüzde ilgi gören ve oldukça gerekli bir meslektir.Kişiler sadece sağlık için değil estetik için de diş hekimlerini tercih edebilirler. Bozulmuş ağız ve diş yapısından rahatsız olan bireyler güzel bir gülüşe ve sağlıklı bir ağız ve çene yapısına sahip olmak isterler. Estetik diş hekimleri kişilerin dişlerinin daha güzel, daha parlak ve daha sağlıklı olmasında yardımcı olan hekimlerdir. Estetik diş hekimleri önce kişinin ağız yapısına ve dişlerindeki problemleri belirleyip daha sonra kişiye uygun steril ortamda işlem uygulamaktadır. Estetik diş hekimi olmak isteyenlerin üç boyutlu görüş becerisi, göz uyumu, el ve parmak becerileri, dayanıklılık, süreci yönetme gibi becerilere sahip olması gerekir. Estetik diş hekimi olabilmek için üniversitelerin ilgili bölümüne kayıt olarak 5 yıllık bir eğitim almaları gerekir. Üniversitelerden mezun olduktan sonra diş hekimi ünvanı resmi bir şekilde verilmektedir. İsteyen kişiler DUS olarak kısalmış olan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavına girerek, farklı alanlara kayarak estetik diş hekimi olabilirler.
Eskişehir estetik diş hekimi, daha iyi bir gülüş elde etmek için gerekli görüldüğü durumlarda uygulanan restoratif tedavilerin tümünü içeren diş hekimidir. Dişler, direkt görüş alanındadır ve kişinin dış görünüşünü doğrudan etkiler. Bu nedenle çoğu birey, dişlerinin görünümünü önemsemektedir. Kişinin özgür ve özgüvenli bir şekilde gülümseyebilmesi için gülüş tasarımını da içine alan birçok restoratif tedavi seçeneği bulunur.
Restoratif Tedaviler Nelerdir?
Kaybedilen diş dokuları, doku dolgu maddeleriyle yeniden restore edilebilmektedir. Çürük diş dokusu temizlendikten sonra diş, diş rengi ile uyumlu çeşitli renk seçenekleri sayesinde fark edilmeyen, halk arasında beyaz dolgu olarak da adlandırılan kompozit materyaller ile restore edilir.
Diş rengi doğuştan koyu olan veya sonradan farklı nedenlerle sararan bireylerin dişlerine diş beyazlatma tedavileri uygulanabilmektedir. Diş beyazlatma tedavisinin uygulanması dişin diş ve diş etlerinin sağlıklı olması gerekir. Evde uygulanan beyazlatma tedavisinde, diş hekimi tarafından hastaya özel bir beyazlatma jeli verilir ve hasta bu jeli düzenli periyotlarla kendisi uygular. Klinik tipi beyazlatma tedavilerinde ise klinik ortamında diş etleri izole edilip korunarak, dişlere sürülen özel bir beyazlatma jeli, ışık cihazıyla aktive edilir. Tedavi sonrası dişlerde 2-4 ton arası renk açılması gözlenir.
Dişlerdeki boyut farklılıkları nedeni ile dişler arasında görülen boşluklar, estetik kompozit restorasyonlar ile pratik bir şekilde düzeltilebilir.
Travma sonucu kırılan diş vakalarında, dişin çekilmeden sağlıklı çiğneme fonksiyonlarının geri kazandırılması, estetik görünümünün geri kazandırılması ve konuşma fonksiyonlarının olumsuz etkilenmemesi için kırık parçanın özel yöntemlerle yerine yapıştırılması tekniği uygulanmaktadır.
Kötü beslenme alışkanlıkları ve dişlere gerekli bakımın sağlanamaması, zamanla dişlerde yıpranmaya ve hatta diş kayıplarına sebebiyet verir. Diş kaybı genetik nedenlerden dolayı da meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda porselen, zirkonyum gibi diş eti ile uyumlu materyaller ile diş kaplama tedavileri uygulanabilir.
Dişeti sağlığı, diş sağlığı kadar önemlidir. Sağlıklı diş etleri de birçok nedenle doğal pembe görünümünü kaybedebilir. Bununla birlikte bazı kişilerde gülümseme esnasında diş etleri fazla açığa çıkabilmektedir (gummy smile). Bu tür şikayetlerde küçük bir lazer işlemi ile diş eti rengi sağlıklı bir görünüme kavuşturulabilir veya diş eti seviyelendirme tedavisi uygulanabilir.
Bu yazı Eskişehir Ağız ve Diş Polikliniği Minepol tarafından hastaları bilgilendirme amacı ile yazılmıştır.
Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.
Tüm Blog YazılarıWhatsApp :
+90 (532) 475 08 17Çalışma Saatleri
Haftanın Her Günü
Sabah 09:00
Akşam 22:00