Dolgu Teknolojisi
Dişe yapılacak dolguyla çürümeden önceki doğal biçimi tekrar verilmeye çalışılır. kullanılan dolgu tipi dişin konumuna ve işlevine bağlıdır.
Dişe yapılacak dolguyla çürümeden önceki doğal biçimi tekrar verilmeye çalışılır. kullanılan dolgu tipi dişin konumuna ve işlevine bağlıdır.
Dolgu Yaparken Ana Kural Olarak İyi Bir Kavite (Oyuk) Hazırlanır
Dişe yapılacak dolguyla çürümeden önceki doğal biçimi tekrar verilmeye çalışılır. Kullanılan dolgu tipi dişin konumuna ve işlevine bağlıdır.
Çiğneme işlevinin çoğunu yapan azı dişleri daha fazla basınca maruz kalırlar ve ön dişlerden daha dayanıklı bir maddeye gereksinimleri vardı
Estetiktirler, Uzun ömürlüdürler, Kalan sağlam diş dokusunu korurlar, Kenar sızıntısı ve yeni çürük oluşma riski minimumdur, Biyolojik uyumları iyidir, Allerjik reaksiyon göstermezler, Bakteri plağı tutulumu azdır, Zaman tasarrufu sağlarlar, Diş-restorasyon uyumu çok hassastır.
Diş hazırlıklarının bitmesinin ardından dişler üzerinden alınan hassas ölçülerle 23ompozit23ara yaptığımız çalışma iletilir ve bir sonraki randevuya kadar dişlerin boş kalıp hassasiyet yapmaması için geçici dolgular yerleştirilir.
Bitmiş porselenlerin alçı model üzerinde denenmesi ve kontrolü bir sonraki provaya kadar hazırlanıp bitirilen porselenler öncelikli olarak ağızda kontrol ve uyumlamaları yapıldıktan sonra güçlü bir şekilde dişlere yapıştırılabilmeleri için adeziv simantasyon adı verilen bir nevi akışkan 24ompozit dolgu malzemesi ile porselen dolgular dişlere yapıştırılırlar, bu şekilde kalan diş dokuları da güçlendirilmiş olmaktadır.
Yapıştırılma işleminin ardından cila ve polisaj işlemleri yapılarak işlem bitirilir.
Porselen dolgular laboratuarda hazırlanan üstün estetik ve dayanıklılığa sahip dolgulardır. Kompozit dolgulara göre, uygulandıkları diş ve komşu dişler ile çok daha uyumludur.
Bu, dolgunun ağız dışında laboratuar ortamında hazırlanma özelliğinden kaynaklanır. Dişin kırık, çürük veya eski dolgulu kısmı uzaklaştırıldıktan sonra kalan sağlam bölümün ölçüsü alınarak 24ompozit24ara yollanır.
Laboratuar ortamında, hassas bir teknoloji ile hazırlanan model, özel IPS makinesine alınarak mükemmel estetik ve fonksiyona sahip dolgular elde edilir.
IPS porselen (Leucide reinforced pressable porcelain) dolgular, dünyada mevcut ağız içi restorasyon materyalleri arasında diş dokusuna en uygun malzemedir. Bu porselen dolgunun hazırlanmasında en ileri teknoloji kullanılır.
IPS dolgu yönteminde ağızdaki sağlıklı diş dokusuna dokunulmaz. Minimum madde kaybı ile maksimum tutuculuk sağlanır. Sıkıştırılmış özel bir porselenden olduklarından ve ağızda sertleştirilmediklerinden kenar sızıntısı minimumdur (Bu, dolgu altı çürükleri ve dolgunun düşmesini engeller).
Ayrıca bu porselenler dişin sertliğine en yakın ve dişeti ile en uyumlu malzemelerdir. Sertliği dişin mine dokusuna çok yakın olduğu için diğer porselenler gibi dişleri aşındırmaz , 24ompozit dolgular gibi de aşınmaz. Özellikle büyük madde kayıplarında, 24ompozit dolgu veya kron(kaplama) yerine tercih edilmelidir.
Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.
Tüm Blog YazılarıWhatsApp :
+90 (532) 475 08 17Çalışma Saatleri
Haftanın Her Günü
Sabah 09:00
Akşam 22:00