Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kanal tedavisi, çürümüş dişleri onararak kurtarmaya çalışan bir tedavi yöntemidir. kanal tedavisi sırasında dişin dokusunda bulunan pulpa ile diş siniri çıkarılır ve dişin içi temizlenerek boşluklar doldurulur.
Kanal tedavisi, çürümüş dişleri onararak kurtarmaya çalışan bir tedavi yöntemidir. kanal tedavisi sırasında dişin dokusunda bulunan pulpa ile diş siniri çıkarılır ve dişin içi temizlenerek boşluklar doldurulur.
Kanal Tedavisi Nedir?
Kanal tedavisi, çürümüş dişleri onararak kurtarmaya çalışan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi sırasında dişin dokusunda bulunan pulpa ile diş siniri çıkarılır ve dişin içi temizlenerek boşluklar doldurulur. Dişlerdeki çürükler ve çeşitli problemler zamanında tedavi edilmezse, çürük derinlere doğru ilerleyerek diş sinirlerinin enfeksiyon kapmasına sebep olur. Dişten çıkarılan sinirler, bireyin şiddetli ağrı çekmesinin önler ve herhangi bir hayati tehlikesi yoktur.
Kanal Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Kanal tedavisi dişin durumuna bağlı olarak tek seansta veya iki seansta tamamlanan bir tedavi yöntemidir. Endodontist, ilk aşamada röntgen çekerek enfeksiyonun yayılma derecesini gözlemler. Röntgenin ardından tedavi uygulanacak dişlerde lokal anestezi uygulanır. Diş yüzeyinden pulpa ve kök kanallarına ulaşılır ve kök kanallarındaki sinirleri alarak enfeksiyon temizlenir. Hasta, enfeksiyonlu dişin temizlenme aşamasından sonra herhangi bir his duymaz. Ardından kalıcı dolgu ile açılan boşluklar doldurulur. Kanal tedavisinden sonra duyulan ağrı geçicidir. Hastalar tedaviden sonra yaklaşık 2 saat boyunca bir şey yememeli ve soğuk-sıcaktan kaçınmalıdır.
Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Tedavi süresi, kanal sayısı ve enfeksiyon durumuna göre değişiklik göstermektedir. Tedavi, pulpada herhangi bir enfeksiyon ya da kist oluşmadıysa tek seansta bitebilir. Genellikle hastalarda dişler enfeksiyonlu geldiği için tedavi 2 seansa uzamaktadır. Kanal tedavisinin tek bir seansı yaklaşık 45 dakika sürer. Diş kanalının ilk seansta çok iyi bir şekilde temizlenmesi oldukça önemlidir. Temizlenen bölgeye lokal ilaç uygulanarak dişteki enfeksiyon temizlenmeye çalışılır. Kanal tedavisinin 2. seansında ise röntgen röntgen temiz çıkarsa ve dişteki dokuda bir bozukluk yoksa dişin dolgusu yapılmaktadır.
Kanal Tedavisi Sonrasında Ağrı Olur Mu?
Kanal tedavisinde, özellikle tedaviden önce ağrı veya enfeksiyon oluşmuşsa, birkaç gün dişte hassasiyet hissedilebilir. Ağrı düzeyi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Genellikle hastalar ertesi gün günlük hayatlarına normal bir şekilde devam edebilmektedirler.
Kanal Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
● Kanal tedavisi ilk seansta bitmezse, tedavi sonlanana kadar kadar işlem uygulanan dişi kullanmaktan kaçınılmalıdır.
● Kanal tedavisi işleminden sonra en az 2 saat bir şeyler yiyip içilmemesi tavsiye edilir.
● Bir iki gün boyunca dişte hassasiyet olabileceğinden dolayı aşırı sıcak ve soğuk içeceklerden kaçınmak hastanın rahat etmesi açısından önemlidir.
● Günde en az iki defa dişleri dırçalanması ve dişe zarar vericek besinlerden kaçınılması gerekir.
● Yılda en az iki kere genel diş muayenesi yapılmasına özen gösterilmelidir.
2022 Kanal Tedavisi Fiyatları
Kanal tedavisi fiyatları, güncel muayene ve tedavi ücreti tarifesine, hekimin tecrübesine, dişin çürük durumuna ve dişteki kök kanal sayısına göre değişiklik
göstermektedir. Eskişehir Minepol ağız ve diş polikliniğimizden kanal tedavisi randevusu alarak uzman hekimlerimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bu yazı Eskişehir Ağız ve Diş Polikliniği Minepol tarafından hastaları bilgilendirme amacı ile yazılmıştır.
Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.
Tüm Blog YazılarıWhatsApp :
+90 (532) 475 08 17Çalışma Saatleri
Haftanın Her Günü
Sabah 09:00
Akşam 22:00