online randevu formu

Gülüş Tasarımı ( Digital Smile Design ) nedir ?

Gülüş tasarımı dudaklar, diş eti ve dişlerin bir bütün olarak estetik analizinin yapılmadır.

Gülüş Tasarımı ( Digital Smile Design ) nedir ? | Minepol

Gülüş tasarımı dudaklar, diş eti ve dişlerin bir bütün olarak estetik analizinin yapılmadır. Analizin ardından değerlendirme yapılır. Beyaz estetik ve pembe estetik olarak ikiye ayrılan gülüş tasarımı için değerlendirme ve analiz farklıdır. 

  • Pembe Estetik: Estetik, tam manasıyla kişiye yakışanın bulunmasıdır. Diş etleri seviyesinin olduğundan yüksek ya da alçak görünümü, estetiği bozabilir. Pembe estetik değerlendirmesi, kişiye uygun damağın belirlenmesi ile başlar. Analiz ve değerlendirme sonrasında,lazer ile damaklara müdahale edilir. Sadece diş etleri için estetik yapılacaksa, diyot lazer kullanılarak işlem yapılır. Sert dokularda lazer uygulamasının yapılması için ise kombine lazer kullanılabilir.
  • Beyaz Estetik: Kompozit lamina, porselen lamina ya da bonding uygulamaları beyaz estetikte geçerlidir. Diş beyazlatma için ise inley - onley uygulamaları yapılmaktadır. Dişlerde çürük olmaması, uygulamanın hemen başlaması için yeterlidir. Diş ve çevre dişlerin ölçüleri alındıktan sonra, laboratuvarda inley ve onleyler yapılır. Son seansta özel bir yapıştırıcı kullanılarak dişlere yapıştırılır. Eskişehir gülüş tasarımı için tercih edilen yöntemler arasındadır.

Gülüş Tasarımını Etkileyen Faktörler Nelerdir ?

Diş ve damaklar üzerinde yapılan değişim ile gülüşünüz tasarlanır. Estetik işlem öncesinde değerlendirme yapılırken, gülüşünüzü etkileyecek tüm faktörler dikkate alınır. Eskişehir’de  gülüş tasarımı ile kişinin yüzündeki altın oran sağlanarak, istediği görünüme ulaşması sağlanır.

Cinsiyet ve yaş gülüş tasarımını etkileyen faktörler arasındadır. Nasıl bir estetik yapılacağına ona göre karar verilir. Yaşlanma sonucu oluşmuş kırışıklıklar ve buna benzer durumlar göz önünde bulundurularak, gülüş değerlendirilir. Ayrıca kadın ve erkeklerde çene yapısı farklı olduğundan, gülüş tasarımı cinsiyete göre oluşturulur. 

Dişlerin dudakla ve yüzle olan ilişkisi, gülüş tasarımını etkileyen diğer faktörlerdir. Tasarım, altın oranının korunması dikkate alınarak uygulama yapılır. Beraberinde gülüş hattı da estetiğin ne şekilde yapılacağında rol oynar.  Diş ve damak biçimi, diş ve damakların birbiriyle ilişkisi en iyi şekilde düşünülerek, gülüş tasarımı gerçekleşir.

 

Gülüş Tasarımı İçin Kaç Seans Gerekir?

Gülüş tasarımı için yapılacak olan uygulamalar, kişinin durumuna göre değişir. Uygulama süreci ve türüne göre kaç seans olması gerektiği doktorunuz tarafından belirlenecektir. Estetik işlemi için bazen tek senasın dahi yeterli olması mümkündür. Bazı durumlarda iki ya da üç seans olabilecek uygulamalar, birkaç hafta içinde tamamlanacaktır. Süre 1 gün ile 1-2 hafta olarak sınırlandırılabilir.

Gülüş tasarımı için seansların kısa bir süre içinde gerçekleşmesi, kişinin dişlerinin sağlığı ile alakalıdır. Diş taşı veya çürük problemi varsa, ilk olarak diş taşı temizleme ve dolgu uygulaması gerçekleşir. Eskişehir gülüş tasarımı, dişlerinizde ki problemlerin çözülmesinin ardından gerçekleşir.

Eskişehir diş beyazlatma işleminde farklı yöntem ve teknikler bulunmaktadır. Kullanılan teknik, gülüş tasarımının kaç seans süreceğini etkilemektedir. Yaşın ilerlemesi ve dişin canlılığını yitirmesi sonucunda çeşitli yöntemlerle diş beyazlatma yapılabilir. Diş fırçalama ile uzun süre elde edemeyeceğiniz bir beyazlığı; ofis tipi ya da ev tipi beyazlatma ile kısa sürede elde edebilirsiniz.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP