online randevu formu

Diş Hekimi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar

Dişlerimiz, vücudumuzdaki en önemli yapılardan biridir ve dişlerimize gerekli özeni göstermezsek diş sağlığımız bozulabilir.

Diş Hekimi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar | Minepol

Dişlerimiz, vücudumuzdaki en önemli yapılardan biridir ve dişlerimize gerekli özeni göstermezsek diş sağlığımız bozulabilir. Ağız ve diş sağlığı söz konusu olunca, ‘Diş hekimi seçerken nelere dikkat edilmelidir?’ sorusu akıllara gelir. Özellikle diş hekimi korkusu olan bireylerin bu konuya daha hassasiyet gösterdiği gözlenir.

Çocukluk ve yetişkinliğin hemen her döneminde diş ve diş eti problemleriyle karşı karşıya kalınabilmektedir. Elbette bu sorunlara zamanında ve doğru bir şekilde müdahale edilebilmesi için alanında uzman ve tecrübeli bir diş hekimine başvurulması gerekir. Gerek diş ve diş eti problemleri gerekse diş estetiği kaygılarıyla bir diş hekimine başvurmanız gerekiyorsa en iyi diş hekimi nasıl seçilir, diş hekimi seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar neler, başarılı bir diş hekiminde hangi özellikler olmalı gibi kafanızda belirebilecek soruların cevaplarını birlikte inceleyelim.

 

Hekimin mesleki donanımı ve uzmanlık alanı

Diş hekimi seçerken ilk olarak hekimin mesleki donanımı ve deneyimi dikkate alınmalıdır. Hekimin bilgi ve tecrübesi, diş hekimi seçiminde en önemli kriterdir. Estetik diş hekimliği ile ilgili tedavilerde, hekimin ilgili alanda daha önceki tecrübesi göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin uyumsuz ve çapraşık dişlerin tedavisini kapsayan ortodontik tedaviler için bir ortodonti uzmanına başvurulması gerekmektedir. Bu nedenle diş hekimi seçerken hekiminizin mesleki geçmişi, uzmanlıkları ve deneyimi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz.

 

Kişisel ihtiyaca göre diş hekimi seçimi

Diş hekimi seçiminde en önemli yol göstericilerden biri de ihtiyaç duyduğunuz tedavidir. Diş estetiği ile ilgili şikayetleriniz için diş estetiği operasyonlarında uzman ve deneyimli bir hekime başvurmalısınız. Çocuğunuz için bir diş hekimi arıyorsanız, bir pedodontist diş hekiminden destek almalısınız.

 

Muayenehane seçimi

Diş hekiminizi seçerken, klinik yapısını da incelemeniz önemlidir. Tedavi uygulanacak kliniğin hijyeni, hekim ve çalışanların yaklaşımı, kurum yapısı gibi unsurlar da tedaviniz için doğru adreste olduğunuzu bilmeniz ve emin ellerde olduğunuzu hissetmeniz açısından önemlidir. Diş randevunuzda sizinle profesyonel bir şekilde ilgilenen asistanların tutumu, muayene ve tedavi sırasında size oluşturulan güven ortamı da doğru diş hekimini seçmenizde yardımcı unsurlardır. Bunun yanında tedavi olmayı tercih ettiğiniz klinik ortamında istek ve beklentilerinize uygun olarak sunulabilecek modern diş hekimliği teknolojileri, farklı tedavi yöntem ve uygulamaları, doğru materyal ve ekipman seçimlerinin sağlanabilmesi de önemli bir kriterdir.

 

Ödeme ve sigorta tercihleriniz

Diş tedavileriniz için seçtiğiniz klinikte size uygun ödeme yöntemlerinin bulunup bulunmadığı ve sigorta durumunuza uygun bir tedavi şeklinin mümkün olup olmadığı gibi hususları da göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

Randevu planlamaları

Diş hekimi seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer husus randevu planlamalarıdır. Özellikle birden fazla aşamayı kapayan diş tedavilerinizde hekiminizin size vereceği randevu saatlerinin, sizin saatlerinize uygun olup olmadığını da göz önünde bulundurmalısınız.

 

Minepol Ağız ve Diş Polikliniği olarak, çağdaş tedavi anlayışını benimsiyor, hastalarımızın diş hekimi seçimlerinde göz önünde bulundurmaları gereken tüm ayrıntılara titizlikle dikkat veriyoruz. Minepol olarak önceliğimiz, en son diş hekimliği teknolojilerini ve gelişmelerini takip ederek, hastalarımıza en uygun kapsamlı diş hekimliği çözümlerini sunmaktır. Eskişehir diş hekimi ihtiyaçlarınız için tüm tedavilerde, her biri alanında uzman ve tecrübe sahibi diş hekimi kadromuz ile hizmet veriyoruz. Diş hekimi kadromuz, uzmanlık eğitimlerini başarı ile tamamlamış tecrübeli profesyonellerden oluşmaktadır. Diş hekimi Eskişehir araştırmalarınız için hekimlerimiz ve kliniğimiz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için Hekimlerimiz sayfamıza göz atabilirsiniz.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP