online randevu formu

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Ağız ve diş sağlığı uzun bir süreçtir. çocukluktan itibaren günde 2 kez dişlerin fırçalanması gerekmektedir. içilen çay, kahve ve kola gibi içecekler nedeniyle zamanla dişler beyaz rengini yitirir.

Diş  Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? | Minepol

Diş  Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Dişler Neden Sararır?

Dişlerin sararmasının birden çok nedeni olabilir. Ağız ve diş sağlığı uzun bir süreçtir. Çocukluktan itibaren günde 2 kez dişlerin fırçalanması gerekmektedir. İçilen çay, kahve ve kola gibi içecekler nedeniyle zamanla dişler beyaz rengini yitirir. Bunun yanı sıra sigara ve tütün ürünlerinin kullanımı da dişlerin sararmasına yol açar. Tütün ürünleri ağız içinde hijyeni bozarak fırçanın giremeyeceği yerlerde sararmaya neden olur. 

 Diş Beyazlatma Nedir?

Güzel bir gülüş için gerekli olan en önemli detay beyaz dişlerdir. Diş beyazlatma çoğu insanın karşılaşabileceği bir problemdir. Dişlerde sararma mine tabakasında görülür. Diş beyazlatmanın farklı yöntemleri vardır. Şimdi bu yöntemler hakkında birkaç bilgiye göz atalım.

    

 Diş macunu ile diş beyazlatma: Diş sağlığınızda problemler oluşmaması ve dişlerinizin beyaz kalması için günde en az 2 sefer dişlerinizi fırçalamalısınız. Ayrıca düzenli bakım kontrolleri yaptırmalısınız. 

 

 

       Klinik Yöntemleri: 

 Ev tipi diş beyazlatma: Bu yöntemde ağız içinden kişiye uygun ölçü alınır ve uygun beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan bu plağın içine belirli miktarlarda diş beyazlatma jeli konulması şeklinde uygulanan bir tedavidir. 

 

Klinik ortamda diş beyazlatma: Bu yöntem klinikte hekim tarafından uygulanır. aynı zamanda lazerle diş beyazlatma yöntemi olarak da bilinir. Diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli, lazer ya da UV ışını yardımıyla aktif hale getirilerek beyazlatma işlemi uygulanır. Ortalama bir saat süren bu işlemin uygulaması diğer yöntemlere göre daha kısadır. 

 

Kombine diş beyazlatma: Bu işlem hem evde hem de klinikte uygulanır. Klinikte işlem yapıldıktan sonra 2-3 gün ev tipi beyazlatma ile işlem desteklenir.

 

Tek Diş Beyazlatma: Kanal tedavisi sonrası renk değiştiren dişlere uygulanır. Dişteki dolgu sökülerek  açılan boşluğa beyazlatma jeli sürülür ve tekrar geçici dolgu ile kapatılır. İstenilen renge ulaşıncaya kadar aralıklarla seanslar tekrarlanır.

 

 Diş beyazlatmanın zararı var mıdır? 

Diş hekimi tarafından uygulanan diş beyazlatma yöntemleri en çok tercih edilen diş tedavisi çözümlerindendir. Hekim tarafından uygulanan yöntemlerde beyazlatma uygulamasının dişlere herhangi bir zararı yoktur. Doğru prosedürle uygulanan beyazlatma işlemi dişlerde herhangi bir yapısal değişikliğe veya kalıcı hasara neden olmaz.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP