online randevu formu

Diş Beyazlatma Trendleri

Diş beyazlatma her zaman sağlık ve estetiğin vazgeçilmezi olmuştur. beyaz dişler hepimizin hayali olsa da diş beyazlatma konusunda yapılacak tüm müdahalelerin özenle yapılması diş ve diş eti sağlığınız açısından çok önemlidir.

Diş Beyazlatma Trendleri  | Minepol

Diş beyazlatma her zaman sağlık ve estetiğin vazgeçilmezi olmuştur. Beyaz dişler hepimizin hayali olsa da diş beyazlatma konusunda yapılacak tüm müdahalelerin özenle yapılması diş ve diş eti sağlığınız açısından çok önemlidir. Rengi değişmiş, koyulaşmış ve sararmış dişler, özgüveninize önemli ölçüde zarar verebilir. Ağzınız kapalıyken gülümsemekten ve fotoğraf çekilmekten rahatsızsanız Minepol ağız ve diş kliniğinde profesyonel diş beyazlatma işleminin zamanı gelmiş demektir. 

Günlük hayatta yediğimiz içtiğimiz bütün maddelerin dişlerimizle doğrudan bir ilişkisi vardır. Özellikle sigara ve kahve kullanımı dişlerin renk değiştirmesinde başlıca etkenler arasındadır. Farklı tür renklenmeler farklı tür tedaviler gerektirir. Hangi tip uygulamanın gerektiğine, en doğru ve size en özel tedaviye diş hekiminizle birlikte karar verebilirsiniz. 

 

Diş Beyazlatma Trendleri Nelerdir?

Son yıllarda diş beyazlatma  işlemleri oldukça popüler hale gelmiştir. Farklı tür dişlere, renklenmelere göre farklı tedavi türleri uygulanır. Diş beyazlatmada uygulanan tedavi trendlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

 

  • Ev Tipi Diş Beyazlatma 

 Ev tipi diş beyazlatma uygulamasında hastanın alt ve üst çenelerinden ölçüleri alınarak kişiye özel bir diş beyazlatma plağı hazırlanır. Diş hekimi hastaya özel hazırlanmış diş plağına uygun diş beyazlatıcı jeli seçer ve dozunu ayarlar. Belirlenen zaman aralıklarında kalıplar içine diş beyazlatıcı jel yerleştirilerek dişlere takılır. Diş plağı daha pratik olması açısından geceleri takılır. Diş beyazlatma uygulaması dişlerin renkleşmesine bağlı olarak 5 ila 7 gün boyunca devam edebilir. Meydana gelebilecek diş hassasiyetleri dişlere uygulanacak flor işlemiyle yok edilir. 

 

  • Ofis Tipi Diş Beyazlatma 

 Ofis tipi diş beyazlatma, klinikte diş hekimi tarafından uygulanan daha hızlı ve etkisini çabuk gösteren bir diş beyazlatma uygulamasıdır. Özel ışık cihazlarıyla diş beyazlatıcı maddeler dişlere uygulanarak işlem gerçekleştirilir. Özel ışıklı cihazlar veya lazer cihazları beyazlatma işlemi konusunda tek başına yeterli olmazlar. Bu ışıkların amacı dişe uygulanan beyazlatma maddesinin aktif edilmesine yardımcı olur.  Ofis tipi beyazlatma iki seans şeklinde gerçekleşir ve yaklaşık 1 saat sürer. Diş minesine zarar vermeyen güvenli bir yöntemdir. 

 

  • Tek Diş Beyazlatma 

 Tek diş beyazlatma işleminde öncelikle renklenmiş olan kanal tedavili dişin eski dolguları açılır. Daha sonra bu dişlerin içine beyazlatma maddesi yerleştirilerek geçici bir dolgu ile kapatılır. 3-5 gün aradan sonra dişteki beyazlama oranı gözlenir. Beyazlama yeterli değilse istenilen beyazlığa ulaşana kadar işlem tekrar edilir. 

 

  • Kombine Diş Beyazlatma 

 Kombine diş beyazlatma hem ev hem ofis tipi beyazlatmanın bir arada yapıldığı beyazlatma işlemidir. Ofis veya klinikte uygulandıktan sonra 2-3 gün ev tipi uygulamaya devam edilir. Bazı renklenmiş dişlerde hem ofis hem de ev tipi beyazlatma işlemi uygulanarak ancak istenilen beyazlığa erişilebilmektedir. Bu sebeple hastalar için tercih edilen beyazlatma uygulamalarından birisidir. 


Diş beyazlatma uygulamalarından sonra hastalar istedikleri beyaz dişlere sahip olabilirler. Eskişehir  Diş Kliniği Minepol, en son teknolojiyi ve hasta için en özel tedaviyi uygulayarak kaliteli bir diş beyazlatma hizmeti sunar. 

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP