online randevu formu

Diş Beyazlatma Nedir ? Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır ?

Diş beyazlatma, diş renginin açılması işlemine denir.

Diş Beyazlatma Nedir ? Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır ? | Minepol

Diş Beyazlatma Nedir ? Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır ?

 

Eskişehir’de Diş Beyazlatma 

 

Diş beyazlatma, diş renginin açılması işlemine denir. Farklı nedenlerden ötürü, dişlerde zamanla sararmalar olabilir. Beslenme şekli, diş renginin sararmasına neden olan faktörler arasındadır. Bunun dışında ağız bakımının gerektiği şekilde yapılmaması, dişin canlılığını kaybetmesi, yaşlanma ve ilaç kullanımı da dişlerin sararma nedenleri arasında. Oluşan sararmaların giderilmesi için geliştirilmiş olan teknikler ile beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.

 

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Sararmış olan dişlerin yeniden beyaz rengini alması, diş beyazlatma yöntemleri ile oluyor. Geliştirilmiş olan teknikler; ev tipi ve ofis tipi beyazlatma teknikleri olarak ayrılıyor. Beyazlatma işleminin ev ortamında da devam ediyor olduğu teknikler, ev tipi beyazlatma olarak tanımlanıyor. Ofis tipi beyazlatma ise diş doktorunuzun gözetiminde gerçekleşen uygulamalardır. Bazı tekniklerin uygulanma alanı ise hem ofis hem de ev için uygundur.

Klinikte Beyazlatma

Minimum 4 ile 5 dakika, maksimum ise 60 dakikaya kadar uygulama yapılır. Klinik ortamda gerçekleşen beyazlatma işlemi, kısa sürede dişlerdeki sarılığın kaybolmasını sağlar. İşlem, beyazlatma jelinin sürülmesinin ardından aktif hale getirilmesi ile gerçekleşir. Halojen, lazer ya da led ışını; jelin aktif hale gelmesi için kullanılır. Bu uygulama %35 oranında hidrojen peroksit kullanılmaktadır.

 

Ev Tipi Beyazlatma

Beyazlatma uygulamasının ev ortamında da devam etmesi için kişiye özel beyazlatma plakları oluşturulur. İlk aşamada, kişinin ağzından ölçü alınır. Diş ve ağız yapısına uygun şekilde minimum %10, maksimum ise %15 oranında peroksit kullanılarak plaklar içine yerleştirilerek yapılır. Dişlerde meydana gelen sarılığın yok olması için plağın 4 - 6 saat arasında kullanımı önerilir. Bu uygulamanın ortalama süresi ile 10 gün ile 15 arasında değişmektedir.

Tek Diş Beyazlatma

Sararan dişlerden kurtulmanın yöntemleri arasında, tek diş beyazlatma yöntemi bulunuyor. Genellikle kanal tedavisinden sonra uygulanıyor. Kanal tedavisi, hastanın dişinin sararmasına neden olduğundan, kısa süren bir beyazlatma yöntemi ile sararan dişin eski rengine kavuşması sağlanır. Eskişehir diş tedavisi sonrasında dişlerinizde yaşanabilecek olan sararma işlemi, o an doktor tarafından giderilir.

Diş Beyazlatma Ağrıya Neden Olur mu?

Kullanılan teknik, bu sürecin nasıl tamamlanacağın belirleyicisidir. Dikkatli uygulamalar sonucunda, kişinin rahatsızlık duyacağı kadar bir ağrı gözlenmez. Klinikte uygulanan sert doku lazer tekniğinde ağrı görülmez. Uygulamanın ağrı yaratmaması için diş minesinin zarar görmemiş olması da gerekiyor. Eskişehir gülüş tasarımı kapsamında kullanılan teknikler arasında, bu yöntem sıklıkla tercih ediliyor. 

Beyazlatma teknikleri arasında olan ev tipi beyazlatmada, plağın dişlerinizde 6 saatten fazla kalmamasına dikkat ettiğiniz sürece, yoğun ağrılar yaşamazsınız. Hem ev tipi hem de klinik tipi beyazlatma işlemi için diş hassasiyeti 4 saat sonunda azalır.Hassasiyeti daha çok diş fırçalama sırasında yaşayabilirsiniz. Beyazlatma işleminden sonra hassasiyet azalana kadar tükettiğiniz yiyecek ve içeceklere dikkat edebilirsiniz. ÖZellikle renkli yiyecek ve içecek tüketiminin olmaması gerekir.

Diş Beyazlatma Ne Kadar Kalıcı Olur?

Beyazlatma işleminin ne kadar kalıcı olacağı, kullanılan tekniğe göre değişebiliyor. Genel olarak her iki yöntemde de beyazlığın kalıcılığı 2-3 yıl arasındadır denilebilir. Ofis tipi beyazlatmada kullanılan peroksit oranı daha yüksek olduğun için daha kalıcılık daha uzun süre devam eder.

Diş beyazlığının kalıcılığını uzatmak için beyazlatma uygulamasından sonra tükettiğiniz gıdalara dikkat etmelisiniz. İşlemin ardından en az 10 gün, renkli şeker ve gıda kullanımının olmaması önemlidir. Bu süreçte çay, kahve gibi diş sararmasına neden olacak içecekleri tüketmemeye dikkat edebilirsiniz. Ayrıca ağız bakımının düzenli olarak titiz bir şeklide yapılması ile diş beyazlatmanın uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. 

Kimlere Diş Beyazlatma Uygulanabilir?

Beyazlatma işleminde yaş sınırlaması 18 ve üzeridir. Yaş sınırının üstünde olan kişiler, klinik beyazlatma yaptırabilir. Ayrıca uygulamada kullanılan malzemelere alerjinizin olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Alerjik madde bulunması halinde diş beyazlatma yapılamayacaktır. Kök yüzeyleri açığa çıkan dişlerde, diş çatlaması olan ya da diş eti çekilmesi olan kişilerde de beyazlatma uygulanmıyor. Kadınlarda diş beyazlatma işlemi için ise hamile olmama şartı aranıyor. 

Doktor kontrolünde yapılması gereken beyazlatma, doğuştan sarı dişlere sahip olan kişilere yapılıyor. Diş sarılığı ilerleyen yaşlarda da karşılaşılan bir durum olduğundan, yaşlanma sonucunda sararan dişler için de beyazlatma işlemine gerek duyuluyor. Bazı diş tedavileri de hastanın dişlerinde sararmaya yol açabiliyor. Böyle bir durumda diş beyazlatması tek diş için yapılabiliyor.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP