online randevu formu

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir ?

Ağız hijyeninin doğru şekilde sağlanmadığı durumlarda, ağız kokusu ile karşı karşıya kalınabilir.

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir ? | Minepol

Ağız Kokusu nasıl oluşur ve ağız kokusu nasıl giderilir ? sıkça sorulan sorulardan birisi ile karşı karşıyayız.

Ağız hijyeninin doğru şekilde sağlanmadığı durumlarda, ağız kokusu ile karşı karşıya kalınabilir. Kokunun giderilmesi için ilk olarak kokunun nedeni bulunmalıdır. Kokuya neden olabilecek diş ve diş eti problemi, bademcik iltihabı, mide sorunları olabilir. Bu nedenler arasında en önemlisinin ağız hijyenini en çok etkileyen, diş ve diş eti problemleri olduğunu söyleyebiliriz. Kokunun giderilmesi için Eskişehir tavsiye diş hekimi aracılığıyla diş kontrolünüzü yaptırabilirsiniz. 

Çürük Diş Problemi

Diş çürüğü, ağız kokusunun ilk nedenleri arasındadır. Çünkü çürük diş, ne kadar fırçalansa da ağız kokusuna neden olacaktır. İlaçla tedavi edilemeyecek kadar çürümüş olan dişleriniz, ağız hijyeninin önüne geçecektir. Kokunun giderilmesi için mutlaka çürük dişler tedavi edilmelidir. Tedavinin ardından ise ağız hijyenini sağlamak, kokunun yeniden oluşmasının önüne geçilmesi için şarttır. Düzenli olarak dişlerinizi fırçalayarak, dişlerinizin çürümesini engelleyebilirsiniz.

20’lik Diş Problemi

Ağız kokusunun önemli nedenlerinden biri, 20’lik dişlerinin çıkma aşamasında diğer dişlere zarar vererek diş çürüğüne yol açmalarıdır. Böyle bir durumda ağız kokusu kaçınılmaz olur. Dişlerin çıkma sürecinde ağız kokusunun oluşumu, 20’lik dişlerin çekilmesi ile ortadan kaldırılır. Kokunun oluşum nedeninin tespit edilmesi bu aşamada önemlidir. Estetik diş kliniği aracılığıyla, kokunun nedeni tespit edilip en kısa sürede çözümü sağlanır. 

Diş Taşı Problemi

Hijyenin sağlanmadığı ve ağız kokusuna neden olduğu durumlar arasında diş taşı görülür. Diş kökleri ve damak arasında biriken tabakaya diş taşı denir. Sarı renkte olan bu tabaka serttir ve dişle bir bütünmüş gibi görünür. Ağız kokusunun önemli nedenleri arasındadır. Problemin çözülmesi için diş doktorunuz diş taşı tedavisi uygulayacaktır. Bu tedavi ilk günde tamamlanabilir ya da 2 - 3 gün kadar uzayabilir. Diş taşlarının temizlenmesi ile dişlerinizin arasındaki plak ortadan kaldırılmış olacaktır.

Diş Eti Problemi

Diş etlerinde görülen kanama, diş eti çekilmesi gibi sorunlar; diş eti hastalıklarında ağız kokusuna neden olabileceğini gösterir. Kök yüzeylerinde hassasiyet hissetmeniz, dişlerin arasında açılma ya da dişlerde uzama olması da diş eti sorununuz var demektir. Diş etinin sağlıksız olması, ağız kokusunun kaçınılmaz olması demektir. Diş etinizde şişme ya da kızarıklık gibi sorunlar varsa, Eskişehir dik hekimi önerileri dahilinde tedavinizi yaptırabilirsiniz.

Basit ve Etkili Yöntemler

Diş doktorunuzun yapmış olduğu kontroller ile diş sağlığınızdan emin olun. Sonrasında ise basit ve etkili yöntemleri kullanarak, ağız kokusu probleminizi çözün. Kokunun giderilmesinde en etkili sonuçlar ağız hijyeni ile alındığından, hijyen konusunda titiz davranmayı unutmayın.

Dil Temizliği

Çoğu zaman temizlik konusunda dikkat edilmeyen dil, ağız kokusunun başlıca sebepleri arasında. Dil yüzeyinde oluşan sarılık ağız kokusuna neden oluyor. Diş temizliği sırasında dil yüzeyinin de en iyi şekilde temizlenmesini sağlamalısınız. Dil bölgesinin arka tarafında biriken kalıntıların temizlenmesinin sağlanması, ağız kokusunun giderilmesinde önemlidir.

Diş İpi Kullanımı

Ağız kokusundan kurtulmanın etkili yolları arasında, diş ipi kullanımı bulunuyor. Dişlerde kalan artıkların koku yapması kaçınılmaz olduğundan, gün içinde diş ipi kullanarak detaylı bir temizleme yapabilirsiniz. Bu sayede dişlerinizde diş taşı oluşumunu da önlemiş olursunuz. 

Gargara Yapmak

Dil ve diş temizliği, gargara ile desteklenebilir. Özellikle gece yatmadan önce yapacağınız gargara, ağızda bakteri oluşumunu azaltacaktır. Ayrıca dilin arka kısmında oluşan bakterilerin yok olması için de faydalıdır. Günde bir ya da iki kez gargara yapılabilir. Gargara ile ağız temizliğinde en büyük hata, diş fırçalama eyleminin bırakılmasıdır. Bu durumda dişlerin hijyen yeterli derecede sağlanmaz.

Bol Su İçmek

Ağız kuruluğu da ağızda bakterilerin oluşumunu hızlandırır. Tükürük salgılanmasının hızlanması sağlanarak, ağız kokusu önlenir. Bu nedenle gün içinde bolca su içmeye dikkat edilmelidir. Ayrıca mide kaynaklı yaşanabilecek olan ağız kokusu için de bol su tüketiminin büyük önemi vardır.

Tarçın ve Karanfil Kullanmak

Etkili çözümler arasında tarçın tüketimi bulunuyor. Tarçınlı içeceklerin tüketilmesi, ağız kokusu için oldukça faydalıdır. Karanfil ve tarçın çiğnemek, var olan ağız kokusunu yok edecektir. Ağız içindeki bakterilerle mücadele etmek için tarçın ve karanfil oldukça etkilidir.

Ağız kokusunun giderilmesinde basit yöntemlerin çözüm olması, diş ve damak sağlığına kavuşmanız ile mümkündür. Alanında uzman olan Dt. Özlem Ersöz aracılığıyla diş kontrollerinizi yaptırabilirsiniz.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP