20'lik Diş Çekimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
20’lik diş, genellikle yirmili yaşlarda çıkan ve çenenin en arka kısmında yer alan daimi dişlerdir. çoğu zaman 17-18 yaşlarından 30-35 yaşlarına kadar çıkabilmektedir.
20’lik diş, genellikle yirmili yaşlarda çıkan ve çenenin en arka kısmında yer alan daimi dişlerdir. çoğu zaman 17-18 yaşlarından 30-35 yaşlarına kadar çıkabilmektedir.
20’lik diş, genellikle yirmili yaşlarda çıkan ve çenenin en arka kısmında yer alan daimi dişlerdir. Çoğu zaman 17-18 yaşlarından 30-35 yaşlarına kadar çıkabilmektedir. 20’lik diş, genellikle ağrılı bir süreçle ortaya çıkar. İhmal edildiği durumlarda çeşitli konforsuzluklara, çiğneme zorluklarına, ağrı ve enfeksiyon ile birlikte yüzde şişliğe neden olabilir. 20’lik dişlere diş fırçası ile ulaşması ve temizlemesi zor olabilmektedir. Bu nedenle dişlerde plak birikimi ve çürükler oluşur.
Gömülü 20’lik dişler
Yirmilik dişler, bazı durumlarda çenede kendilerine çıkacak yer bulamayabilir. Bu durumda gömülü yirmilik diş durumu ortaya çıkar. Gömülü yirmilik dişler enfeksiyona sebep olabileceği gibi, çenedeki diğer dişleri sıkıştırarak dişlerin düzenini bozabilmektedir. Tam gömülü 20’lik dişler, kendilerine çıkacak yer ararken yakınlarındaki diğer dişlere de baskı uygular ve bu şiddetli ağrılara ve bazı durumlarda kist oluşumuna neden olabilmektedir.
Yarı gömülü 20’lik dişler
Bazı durumlarda çene yapısı dar olduğundan, 20’lik diş tam olarak çıkamaz ve yarı gömülü yirmilik diş oluşumu gözlemlenir. Dişin etrafındaki diş eti, dişi tam olarak saramadığında bölgede iltihaplanma meydana gelebilir. Yarı gömülü dişlerde diş etine besin gömülmesi söz konusu olduğunda bu durum diğer dişlerin sağlığına ve genel ağız hijyenine de zarar verebilmektedir.
Gömülü, yarı gömülü veya çenede sıkışıklığa neden olan yirmilik dişler, diş eti dokusunda iltihaplanma, ağız kokusu ve diş çürükleri, komşu dişlerin kök ve minelerinde doku kaybı gibi problemlere yol açabildiğinden çekilmesi gerekir. 20’lik dişin nasıl çekileceğine röntgen görüntülerine bakılarak karar verilebilir. Doğru açıyla çıkan yirmilik dişler, diğer dişler gibi çekilebilir. Çoğu zaman cerrahi bir operasyon gerektirmez. Gömülü ve yarı gömülü dişlerin çekilmesi ise daha zordur. Sorunlu yirmilik dişler, 20’lik diş ameliyatı olarak bilinen küçük bir cerrahi müdahale yardımı ile çekilir. Bu tip cerrahi uygulamalar, ağız ve çene cerrahlarının uzmanlık alanına girmektedir. Lokal anestezi altında yapılan yirmilik diş ameliyatının süresi, dişin konumuna ve çekilecek yirmilik diş sayısına göre farklılık gösterebilir.
20’lik diş çekimi sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar
20’lik dişlerin çekildiği bölge, bir yara bölgesidir ve iyileşme süreci ağrılı olabilir. İyileşme sürecinde enfeksiyon oluşmaması için aşağıdaki kriterlere dikkat edilmelidir.
20’lik diş çekimi fiyatı
20’lik diş çekimi fiyatı, dişin durumuna göre değişkenlik gösterir. Gömülü olmayan 20’lik diş çekimi, normal dişlerin çekilmesi ile aynı uygulamadır. Ancak gömülü, yarı gömülü veya sorunlu 20’lik dişler, küçük bir cerrahi bir müdahale gerektirmektedir. Gömülü olan yirmilik diş ile gömülü olmayan yirmilik diş çekimi fiyatları arasında da farklılık vardır.
Eskişehir Minepol Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, tüm profesyonel diş çekimi ihtiyaçlarınız için uzman hekim kadrosu ile hizmet vermektedir. Eskişehir 20’lik diş çekimi ihtiyaçlarınız için diş hekimi randevusu oluşturarak kısa sürede 20’lik diş sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.
Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.
Tüm Blog YazılarıWhatsApp :
+90 (532) 475 08 17Çalışma Saatleri
Haftanın Her Günü
Sabah 09:00
Akşam 22:00